Stop met Bankhangen

Wij begonnen met onze frustratie over de zin “Ik heb mijn hoop gevestigd op de jongere generatie”. Als eerste reactie daarop dachten wij “OK boomer”. Om een handelingsperspectief te bieden en jongeren met ouderen te verbinden kwamen we op het idee om samen te stoppen met bankhangen.

Er liggen miljarden euro’s bij banken die niet bijdragen aan een duurzame toekomst. Wij willen dit geld in beweging krijgen voor een mooie toekomst. Onze missie is om zo veel mogelijk mensen over te laten stappen naar een betere bank. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat 1 op de 5 nederlanders twijfelt over het overstappen van bank. De gemiddelde nederlander heeft 14,900 euro vermogen. Als alle twijfelaars zouden overstappen naar een duurzame bank betekent dit dat 41,7 miljard euro nu terecht komt bij een duurzame bank die betere investeringen doet.

Onze campagne focust op het overstappen naar een duurzame bank om zo te zorgen dat je geld geïnvesteerd wordt in goede zaken. We moedigen jongeren aan om tijdens de feestdagen in gesprek te gaan met hun familie en vrienden over het overstappen van bank en wat voor impact dit kan hebben. Wij creëren op een aantal manieren aandacht voor onze campagne. Door middel van een kerstkaart die mensen naar hun bekenden kunnen sturen om het gesprek te starten, een filmpje, posts op instagram en een website.