Kleedkamer gesprekken

Zowel mentaal als fysiek sterk

In onze maatschappij heerst het taboe dat mannen geen emoties mogen tonen. Jongens leren dat dit zwakte is, wat leidt tot onderdrukking van gevoelens en omzetting naar woede. Gebrek aan rolmodellen versterkt dit. Wij starten Kleedkamer Gesprekken om dit te veranderen.

In onze maatschappij heerst nog steeds het taboe op mannen die geen emoties mogen tonen. Jongens hebben moeite om over hun gevoelens te praten door de opvoeding die hen aanleert stoer en rationeel te zijn. Dit leidt tot het onderdrukken van kwetsbare emoties en het omzetten ervan in woede, omdat dat als acceptabel wordt gezien. Gebrek aan positieve mannelijke rolmodellen versterkt dit probleem, terwijl influencers zoals Andrew Tate beweren dat emoties tonen zwakte betekent. Om dit aan te pakken, lanceren wij een platform genaamd Kleedkamer Gesprekken, waar jongens de ruimte krijgen om openlijk over hun emoties te praten en leren dat het tonen van emoties juist een teken van kracht is.

Kleedkamer Gesprekken is een campagne gericht op het doorbreken van het taboe rondom jongens en het praten over hun emoties. We bieden een positief platform met feiten, tips en positieve rolmodellen om jongens te helpen. Ons doel is om jongens aan te moedigen om openhartig te zijn, elkaar te steunen en samen te werken aan een gezonde mindset. We streven naar een wereld waarin jongens zich vrij voelen om te praten over hun emoties en waar kwetsbaarheid wordt gezien als kracht. Met Kleedkamer Gesprekken willen we jongens inspireren om hun eigen stem te vinden en de kracht van open communicatie te omarmen.