Ethisch K(l)etsen

Laten we gaan #EthischKletsen en seksuele grenzen met elkaar bespreekbaar maken. Met het spel “Ethisch K(l)etsen wordt seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar gemaakt zodat meer Nederlanders naar elkaars grenzen vragen (verbaal en non-verbaal) om zo grensoverschrijdend gedrag te verminderen.

Een op de vijf studenten heeft tijdens de studententijd seksuele handelingen meegemaakt, zonder dat diegene daarmee had ingestemd (vrouwen, 31%; mannen, 11%). Vier op de tien studenten die penetratie zonder hun instemming meemaakten (38%), hebben daar nooit met iemand over gesproken. Deze cijfers motiveerden Issue Killers om in 12 weken een maatschappelijke campagne te maken over seksueel grensoverschrijdend.

Tijdens het spel “Ethisch K(l)etsen geven spelers aan of ze het eens of oneens zijn met stellingen rondom consent en grensoverschrijdend gedrag door het opsteken van een groene of rode kaart. Dit zijn stellingen zoals: (1)“Mannen van studentenvereniging A.S.C. die zeiden: “Vrouwen zijn sperma-emmers”, is een onschuldig grapje OF (2) een vrouw tijdens de seks een “slet” noemen is dirty talk en moet kunnen OF (3) Als iemand een drankje aanneemt, wil diegene meer dan een gesprek. Het idee is dat verschillende antwoorden op de stellingen laten zien dat iedereens grenzen anders zijn. De studenten hebben BN’ers uitgedaagd via LinkedIn, Instagram en TikTok om dit spel te spelen en om het goede voorbeeld te geven en hierover te gaan praten.

Meer info over deze campagne is te vinden op hun website!